Over Ingrid    

 

Ingrid heeft de Mindfulnesstraining gevolgd bij Edel Maex (Antwerpen) in 2007 en de trainersopleiding bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

 

Zij werkt nu als zzper in de gezondheidszorg voornamelijk rond huisartsenpraktijken. Daarvoor werkte zij bij verschillende adviesbureaus voor de eerstelijnsgezondheidszorg en heeft lesgegeven aan de opleiding praktijkondersteuners huisartsen aan de Hogeschool Rotterdam.

 

Een studie Beleid en Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft zij behaald, nadat jaren als wijkverpleegkundige gewerkt te hebben.

 

Op deze wijze is als een rode draad een verbinding tussen praktijk en theorie ontstaan. De verwevenheid tussen Lichaam, Geest en de eigen sociale context, die een rol spelen in het ervaren van Gezondheid en de verschillende westerse en oosterse visies hierop, intrigeren haar.

 

Vandaar dat zij verschillende opleidingen volgde en hiervoor ook gecertificeerd is: NLP Practioner/ Master, een tweejarige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling, yogadocente (opleidingen voor Integrale Yoga en Anususara Yoga) en een driejarige meditatiecursus (Naropa Instituut, Cadzand). Een opleiding compassietraining heeft zij gevolgd bij Frits Koster en Erik van de Brink. Bij- en nascholingen worden jaarlijks geregeld gevolgd zoals in 2019 bij Tara Brach.

Voor het starten van de Mindfulnesstrainingen heeft zij een cursus “Staan als een Boom” ontwikkeld en gegeven aan leerlingen in eindexamenklassen HAVO en VWO.

 

Zij is een gecertificeerd Mindfulnesstrainer en  lid VMBN (Vereniging  Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) categorie 1.