Over Ingrid   

Ingrid heeft de Mindfulnesstraining gevolgd bij Edel Maex (Antwerpen) in 2007 en de trainersopleiding bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

De samenhang tussen lichaam, en de eigen sociale context blijkt uit eigen en werkervaringen een grote rol te spelen in de ervaren gezondheid en de manier waarop vergelijkbaar omgegaan wordt. Westerse en Oosterse visies hiërarchisch intrigeren haar.

Zij werkt nu als zzper in de gezondheidszorg basis rond huisartsenpraktijken. basis   werkte zij bij verschillende adviesbureaus voor de eerstelijnsgezondheidszorg en heeft les gegeven aan de Hogeschool Rotterdam (opleiding praktijkondersteuners huisartsen).

Een studie Beleid en Management Gezondheidszorg (Erasmus Universiteit Rotterdam) heeft zij gevolgd, na jaren als wijkverpleegkundige te hebben gewerkt.

Op basis van deze ervaringen is een verbinding ontstaan ​​tussen praktijk en theorie en zijn  verschillende opleidingen gevolgd zoals NLP Practioner/ Master, een tweejarige opleiding Transpersoonlijke Coaching en Counseling, yogadocente (opleidingen voor Integrale Yoga en Anususara Yoga) en een driejarige meditatiecursus (Naropa Instituut, Cadzand). Een opleiding compassietraining (MBCL) is gevolgd bij Frits Koster en Erik van de Brink.

Bij- en nascholing worden regelmatig geregeld gevolgd zoals in 2019 bij Tara Brach en deelname aan een jaartraining door 30NOW in 2022.

Voor het starten van de Mindfulnesstrainingen heeft zij een cursus “Staan als een Boom” ontwikkeld en gegeven aan leerlingen in eindexamenklassen HAVO en VWO.

Zij is gediplomeerd Mindfulnesstrainer en lid van de VMBN (Vereniging Mindfulness Based Trainers in Nederland en Vlaanderen) categorie 1.